Publicidad

La ultraderecha está en el independentismo

Los extremos se tocan

'Esteladas' durante una manifestación independentista en Catalunya

Una de las cuestiones que provoca el interés de los expertos en demoscopia electoral, y de los politólogos en general, es la constatación de que un partido como Vox no arranca en Catalunya pese a que han sacado dos escaños. Su fórmula no funciona. Este hecho origina análisis, teorías y elucubraciones de diverso tipo para encontrar una explicación razonable.  

Algunos de estos especialistas creen que el problema tiene una interpretación racional: el ultranacionalismo de extrema derecha sí funciona en Catalunya. Y además, funciona con un considerable éxito, tanto electoral como social. Sus planteamientos están actualmente ubicados en amplios sectores del independentismo catalán.  

Es decir, Vox, una variable del ultranacionalismo español, es el equivalente estatal del ultranacionalismo catalán. Y en Catalunya, Vox es el independentismo catalán radical, dirigido por representantes del antiguo sector negocios de CiU, por representantes de la burguesía catalana. Este análisis incluye a la CUP, con un lenguaje aparentemente social, pero cuya dirección está controlada por pequeños burgueses fanáticos y supremacistas. La transversalidad del independentismo es esto.

Publicidad
Publicidad

8 Comentarios

Publicidad
#8 Nitato, Navarcles, 11/11/2019 - 12:06

I si sóc antinacionalista és per que pensar en quina mena d'estat convertirien catalunya em fa por, a part que es matarien entre ells extrema dreta i extrema esquerra.

#7 Nitato, Navarcles, 11/11/2019 - 12:01

Molts ho sabem de sempre. No cal anar a experts, només cal sentir les converses en privat a bars, escola etc.. Una cosa és el que diuen de cara a la galeria, i l'altre el que se sent per els pobles... Sempre hi han Rufians i Tardans per blanquejar la imatge, i llavors són els que primer es treuen de sobre. Cal conèixer la historia i les arrels

#6 FERRANOT, BARCELONA, 11/11/2019 - 10:21

I tant, el nacionalisme català té unes arrels molt reaccionaries, carlines diria jo. Es una ideologia conservadora, supremacista i expansionista. Per això els Salvini de torn són els seus aliats.

#5 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 11/11/2019 - 09:37

Però, Sr. Rius, això fa anys que ja ho sabem. No ens calen estudis estadístics ni demoscòpics. Amb el lema 'Els carrers seran sempre nostres' ja està tot dit.

#4 Didac, Barcelona, 11/11/2019 - 09:33

La historia es repeteix i a partir del 1931 quan el coronel Macià va voler militaritzar el seu partit Estat Català que junt amb les JERC van desfilar uniformats per la Gran Via, neixia el feixisme català capitenajat pel Dencàs que va festejar amb Musolini despres de fugir per les clavegueres el 6 d'octubre, com el contemporani pastisser-boig